Aloe vera av högsta kvalitet

Vår Aloe vera-gel består alltid endast av innerfilén, som kommer från plantans inre där den är väl skyddad från yttre påverkan.

Aloe vera – en växt med många goda egenskaper

Aloe vera är en subtropisk växt som klarar att lagra mycket vatten. I dess blad finns en trögflytande gelé som förutom just vatten innehåller en alldeles unik blandning av ämnen. Gelén kan antingen drickas som ett kosttillskott, eller blandas med andra ingredienser till olika hud- och hårvårdsprodukter. 

Aloe vera från Forever

Aloe Barbadensis Miller, lägg det namnet på minnet. Det finns omkring 400 arter av Aloe i världen, och alla har sina goda egenskaper. Men bara en enda sort har älskats av mänskligheten sedan tidernas begynnelse: Aloe Barbadensis Miller. Vår Aloe vera.

Aloe vera från planta, till produkt, till dig

All odling sker med växelbruk för att inte utarma jorden. Varje planta börjar som ett rotskott från ett moget exemplar. När plantan är ca tre år skärs de mogna bladen av för hand och transporteras omedelbart vidare för att renas och stabiliseras. 

Forever är världens största tillverkare och distributör av Aloe vera. All odling sker genom växelbruk på plantager i USA (Texas), Mexico och Dominikanska Republiken. Tack vare det kan vi kontrollera och kvalitetssäkra hela processen, från odling och förädling till distribution. Våra drycker har fått kvalitetsstämpeln International Science Seal of Approval, ett mycket gott betyg på våra mest omtyckta produkter.

Man kan inte göra en bra produkt av dåliga råvaror. Därför börjar vi från grunden och odlar vår Aloe vera på bördiga jordar med god växtkraft.
play

Vi värnar om vår Aloe vera

Plantagerna

På plantager i Texas och Dominikanska republiken börjar varje exemplar av 50 miljoner Aloe vera plantor som ett litet rotskott från ett moget exemplar. Här får det ta sin tid att växa, i perfekt jordmån för plantan och i ett klimat med över 2000 soltimmar per år. När plantan är cirka tre år skärs de mogna bladen försiktigt av för hand och transporteras omedelbart vidare, resten av plantan står kvar och bildar nya, kraftiga blad, som får växa och frodas i sin egen takt. Efter 4-5 år av kontinuerlig odling och skörd blir Aloe-plantorna mindre produktiva och fältet måste återplanteras med nya plantor. Innan återplantering sker, tas fältet vanligtvis ur drift en växtsäsong, och planteras med andra grödor såsom klöver och bovete, för att vitalisera jorden. Dessa grödor plöjs tillbaka till jorden efter växtsäsongen och är en utmärkt naturlig källa till kväve. Fältet återplanteras därefter med små Aloe vera plantor och tillväxtcykeln upprepas. Växelbruk som detta är bra för miljön och bra för plantan!

Noggrann hantering 

Aloe veran handplockas vid perfekt mognad och vi använder endast innergelen, som stabiliseras i vår unika patenterade process. Både vår Aloe vera och slutprodukten genomgår en mängd noggranna kontroller längs produktionen för att säkerställa en säker produkt med hög kvalitet. Vår Aloe vera används dagligen av miljontals nöjda kunder runtom i världen, både för utvärtes och invärtes bruk. Alla våra produkter följer alla lagar och föreskrifter för konsumentens säkerhet.

Säkra ingredienser

Vi på Forever följer ständigt den senaste forskningen och rekommendationerna gällande samtliga ingredienser i våra produkter. Halterna av alla ingredienser i samtliga slutprodukter ligger alltid under tillåtna och säkra halter enligt rådande lagkrav och rekommendationer. Alla ingredienser och dess användning i våra produkter är idag tillåtna inom EU och Skandinavien och anses vara säkra för konsument. Vår juice, till exempel, tillverkas enligt mycket strikta kvalitetskrav och är gjord på själva innerfilén, inte bladdelarna. Forever är helt trygg med sin Aloe vera, som miljontals människor dricker dagligen. 

Forevers produktutvecklingsteam arbetar ständigt med att förbättra och uppdatera våra produkter och tar alltid hänsyn till den senaste informationen och rekommendationerna i samband med nya produkter eller regeländringar. Det gör att Forevers produkter är säkra för konsument. Vi rekommenderar dock alltid att man rådgör med en legitimerad läkare eller annan kvalificerad sjukvårdspersonal för mer ingående information innan man påbörjar ett träningsprogram eller börjar använda kosttillskott om man för närvarande tar någon medicin eller genomgår medicinsk behandling för något befintligt hälsoproblem.

Om det är något mer du vill veta om vår Aloe vera är du självklart välkommen att kontakta oss.