Frågor och svar om Forever och Network Marketing

En del blandar ihop vår affärsmodell Network Marketing med pyramidspel. Det är två helt olika saker. Vi har sammanställt lite frågor och svar för dig som är nyfiken på vad som skiljer dem åt.

Vad är Network Marketing?

Network Marketing, eller direktförsäljning som det också kallas, går ut på att återförsäljare säljer direkt till slutkunder utan dyra mellanled. Återförsäljarna kan i sin tur rekrytera nya försäljare och bygga upp ett team som de coachar och hjälper framåt. Ju mer tid och engagemang du satsar på din verksamhet, desto större inkomst kan du få. Affärsmodellen innebär att du kan bli mer framgångsrik än den som rekryterade dig om du lägger ner mer tid och engagemang.

Vad är pyramidspel?

Pyramidspel bygger på att varje deltagare värvar nya spelare som betalar en insats. Insatsen delas lika mellan den värvande spelaren och den person som har platsen på pyramidens “topp”. Systemet bygger på en orealistisk föreställning om att deltagarantalet ökar obegränsat och exponentiellt. I praktiken är det endast de personer som gick med tidigt - och framför allt de som startade pyramiden - som vinner.

Är pyramidspel olagligt?

Ja, pyramidspel är bedrägeri och därmed olagligt.

Är Forever ett pyramidspel?

Nej, Forever är inte ett pyramidspel. Här ser du kriterierna för pyramidspel jämfört med hur vi arbetar inom Forever.

Inträdesavgift
I ett pyramidspel betalar du en insats för att gå med. Ett varningstecken är startkostnader utan motprestation.
Så funkar Forever:
När du blir återförsäljare hos Forever betalar du enbart för de produkter du beställer. Du får inköpsrabatt från första ordern, och den ökar sedan utifrån hur mycket du beställer.

Återköp av osålda produkter
Oseriösa pyramidföretag vägrar ofta köpa tillbaka osålda lager.
Ett varningstecken är att det inte går att returnera produkter.
Så funkar Forever:
Inom Forever kan både slutkund och återförsäljare returnera produkter. Slutkunder får full ersättning för använda produkter som de inte är nöjda med upp till 90 dagar efter köpet. Återförsäljare kan avsluta sin verksamhet och returnera produkter som är i säljbart skick och få tillbaka 90% av produkternas värde.

Försäljning
Vid pyramidspel är rekryteringen av nya distributörer ofta viktigare än själva försäljningen av varor eller tjänster till kunder utanför nätverket. Ett varningstecken är när det är viktigare att inkassera startavgifter än att sälja produkter.
Så funkar Forever:
I Forever finns ingen startavgift, du betalar enbart för de produkter du beställer. Vi förespråkar balans mellan rekrytering och försäljning. Vi gynnar egen omsättning, och i alla våra säljaktiviteter för återförsäljare kräver vi en viss del egen försäljning för att uppnå målen.

Är Forever ett stabilt företag?

Ja. Forever har kreditranking AAA för långvarig och stabil kreditvärdighet och är miljödiplomerade sedan flera år tillbaka. Vi är dessutom medlemmar i branchorganisationen Direct Selling Sweden, en garant för att vi arbetar etiskt och följer branchens alla regler.