Den lugnar, svalkar och fungerar från topp till tå

Aloe vera - Mångsidighetens planta

 

Den har gjort tydliga avtryck i historien och upphör aldrig att förvåna oss med sina egenskaper. Aloe vera– denna fantastiska, inspirerande planta som gjort vår Aloe Vera Gelly till en stor Foreverfavorit.

Vi är inte precis de första som hänförts av Aloe vera och som upptäcker nya möjligheter med växten. Aloe verans mångsidiga egenskaper har använts till husbehov av vitt skilda kulturer sedan tusentals år tillbaka genom historien. Som exempel kan nämnas Hippokrates, som aktade plantan högt och den egyptiska skönhetsdrottningen Cleopatra, som flitigt använde den i sin dagliga hudvård.

Vårdande egenskaper

Förr i tiden strök man ett färskt Aloe vera-blad direkt på huden när man hade bulor eller på torr hud för att göra den mjuk och smidig igen. Idag använder vi som bekant innergelén från vår egenodlade Aloe vera i de allra flesta av våra produkter på grund av dess vårdande egenskaper. Vår storsäljande Aloe Vera Gelly innehåller plantan själv – stabiliserad i en tub. Aloe Vera Gelly är en produkt med oändligt många användningsområden, här får du tips på några av dem.

Allround med stort A

Då Aloe vera bland annat innehåller en stor mängd växtsaft, kan Aloe Vera Gelly med fördel användas rikligt på torr hud för att göra den återfuktad och len igen. Den absorberas snabbt av huden och är fuktighetsbevarade, lugnande och vårdande. Aloe Vera Gelly dämpar klådan när du fått ett insektsbett och svalkar huden när solen har varit för frikostig med sina strålar. Du kan använda den efter rakning när huden är lite extra känslig eller som makeupunderlag på torr, flagande hud. Eller som hårprodukt för den delen; tillsammans med Aloe Propolis Creme blir den nämligen en utmärkt frisyrgelé.

Aloe Vera Gelly innehåller varken fett eller parfym och passar därför också bra som ögonkräm. Det här är alltså den perfekta, vårdande allroundprodukten. Den passar lika bra i badrumsskåpet som på semesterresan, hela året runt, till honom och henne. Använd Aloe Vera Gelly på hud som behöver den.

Fördelar

  • Hudvårdande stabiliserad Aloe vera i geléform
  • Absorberas snabbt
  • Tillför fukt
  • Lugnande och fuktighetsbevarande

Visste du att…

  • Aloe vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen där man också hittar lök, sparris och vitlök.
  • Det finns cirka 250 olika arter av Aloe vera.
  • Aloe veran i ditt fönster passar bra som sovrumsväxt eftersom den avger syre och absorberar koldioxid nattetid.

Till Aloe Vera Gelly