Städa vintern ur ditt ansikte

Har den långa, mörka vintern lämnat dig blek och glåmig? Misströsta inte. Nu kommer ljuset som våra kroppar längtat efter. Och du kan hjälpa ditt ansikte på traven att snabbare få en fräsch lyster. Följ våra enkla steg till ditt vårfina jag.

Peeling

Att regelbundet skrubba bort hudrester och smuts gör att huden känns, och är, ren och fräsch. Tänk bara på att huden i ansiktet är skör och tunn jämfört med kroppen i övrigt, så använd finkornig peeling. Eftersom ansiktet är känsligt så behöver du inte peela så ofta, 1-2 gånger i månaden räcker gott.

Fukt

Torr hud får lättare rynkor och blir slappare. Tvätta inte för ofta, det torkar ut. Torka försiktigt, klappa snarare än gnugga med handduken, och återfukta innan huden hunnit torka helt så får du bäst effekt. 

Bra mat 

Du är vad du äter. Det gäller din hy också. Om huden hela tiden måste kämpa för att bli av med gifter och slaggprodukter är det svårt för den att bli vårfin samtidigt. Försök äta hälsosamt och dricka mycket vatten, då hjälper du dig själv att bli ditt allra vackraste jag.

Ansiktsmassage

Pigga upp grå och trött hy med lite skön massage. Använd fingertopparna och ta i lagom hårt, det ska absolut inte göra ont. Du ökar blodcirkulationen och ser pigg och rosig ut.

Och lite sol på det

Visst vill vi njuta så mycket det går när solen visar sig igen, men börja med lagom dos. Solen är starkare än du tror nu på våren, du vill bli brun, inte röd. Glöm inte solskyddsfaktor!