Ladda för en pigg och kry februari

Vabuari är här. Att vi blir mer sjuka i början av året har flera orsaker. Vi är tillbaka efter ledighet och umgås nära igen, vilket gör att vi smittar varandra. Vi är också mer inomhus, och virus smittar lättare inomhus än utomhus. Det kan vara allt från förkylningar till magsjuka som drabbar oss, men det finns sätt att mota Olle i grind. Ladda med rätt kost och vitaminer.
 

  • Hygien
    Att tvätta händerna ofta med tvål och vatten räcker långt, och pandemin har gjort handsprit till en naturlig del av vår vardag. Tvätta lakan och handdukar lite oftare. Hosta och nys i armvecket, och håll dig hemma om du är sjuk.

  • Gå ut
    Trotsa vädret och träffas ute. Frisk luft gör underverk för både humör och sömn. Dessutom minskar du risken att råka ut för luftburen smitta. 
  • Hälsomat 
    Ladda upp med ett skafferi som boostar ditt immunförsvar och håller dig frisk. Komplettera med din Forever Daily, Forever Active Pro-B, Forever Arctic Sea och Forever Aloe Vera Gel för bästa resultat. Mycket grönsaker för vitaminernas skull, och komplettera gärna med honung, ingefära, citrusfrukter, vitlök och chili. Tänk också på att en bra kost även handlar om vad du inte äter. Håll dig borta från för mycket socker och skräpmat.

Lilla vitaminskolan

Vitaminer är livsnödvändiga för att din kropp ska fungera, och så här års är det extra viktigt att du får i dig tillräckligt för att hålla dig frisk och kry. Varje vitamin har sina specifika egenskaper som gör dem nyttiga för olika delar av kroppen. Här får du en liten crash course över de vanligaste.

Vitamin A
Bra för: synen, huden och slemhinnorna
Finns i: animaliska livsmedel, morötter, spenat och kraftigt grönfärgade grönsaker
Foreverprodukter: Forever Daily, Forever iVision

Vitamin B6 och B12
Bra för: minska trötthet, bildandet av röda blodkroppar och energiomsättningen
Finns i: B6 finns i de flesta livsmedel, och B12 hittar du i kött, fisk, skaldjur, mjölk, ost och ägg
Foreverprodukter: Forever Daily, Forever Focus

Vitamin C 
Bra för: benstommen, tandköttet, huden och tänderna
Finns i: främst citrusfrukter, men också i andra frukter, bär och grönsaker
Foreverprodukter: Forever Aloe Vera Gel, Forever Absorbent-C

Vitamin D 
Bra för: muskelfunktioner och hjälper kroppen att ta upp kalcium och fosfor
Finns i: bildas i huden när vi är i solen, finns även i kött, ägg och fisk
Foreverprodukter: Forever Daily, Forever Calcium

Vitamin E  
Bra för: skyddar cellerna mot oxidativ stress 
Finns i: fullkornsprodukter, nötter, frön, bladväxter, avokado, ägg, mjölk, margarin och vegetabiliska oljor såsom rapsolja
Foreverprodukter: Forever Supergreens, Forever Daily
 


Tips!

I vår Forever Daily hittar du inte mindre än 12 vitaminer och 8 mineraler. Ta 2 tabletter om dagen för att komplettera din varierade kost.